Technikai jellegű bemelegítés - Passz és irányított labdaátvétel
Célkitűzés
Felszerelés
- Tányérbóják
- 4 bója
- Labdák
Előkészítés
- Játéktér: 20x20 méter
- Játékosok száma: 8
- Időtartam: 10 perc
- Sorozatok száma: 2, egyenként 4 perces sorozat 1 perc pihenővel a sorozatok között
| Összegzés | Másodlagos célkitűzések |
|---|---|
|
Technikai jellegű bemelegítés, ami kifejezetten hasznos az alaptechnika olyan aspektusainak tökéletesítéséhez, mint a passz vagy az irányított labdaátvétel |
Láb-belső, Outside of the foot, Telirüszt, Passzolás, Bemelegítés |
Szervezés
Négy bója segítségével hozzunk létre egy 20x20 méteres játékteret. A pályán belül tegyünk le úgy tányérbójákat, hogy 2 méter széles átjárókat kapjunk. A négyzet minden oldalához egy fehér mezes játékos helyezkedik labdával. A négy piros mezes játéktéren belül vesz fel pozíciót.
Leírás
- Az edző jelére a négy piros mezes játékos egy-egy fehér mezes felé kezd sprintelni
- Mindegyik fehér mezes játékos az átjáron keresztül passzol a saját piros mezes társának
- A piros mezesek egy érintéssel veszik át a labdát oly módon, hogy kilépjenek az átjáró másik oldalára, hogy visszapasszolják a labdát társuknak
- A gyakorlatot úgy folytatjuk, hogy a a piros mezesek minden alkalommal más fehér mezest választanak
- 4 percet követően a csapatok szerepet cserélnek
Variánsok
- Az oldalaknál álló játékosok kézből, magasan passzolnak a négyzeten belül játszó társaknak
- A belső játékosoknak a helyzettől ás a technikai szinjüktől függően belsővel, külsővel, rüszttel vagy félfordulattal kell egy jól kontrollált érintéssel visszapasszolniuk a labdát
Edzői feladatok
- Az irányított labdaátvételt követően a játékosnak nagyon gyorsan kell végrehajtania az oldalirányú mozgást, és visszaadnia a labdát a társnak
- Ez a technikai jellegű gyakorlat igen hasznos az utánpótlás korosztály számára (U12, U14 és U16)
- A játéktéren belüli játékosoknak erősen kell koncentrálnia, hogy mindig a szabad oldalon lévő társat válasszák, és ne zavarodjanak bele a gyakorlatba





























































