A spanyol labdatartás alapelvei | YouCoach Ugrás a tartalomra

A spanyol labdatartás alapelvei

Cover - A spanyol labdatartás alapelvei
A spanyol labdatartás alapelvei

Egy progresszíven felépített gyakorlatsor a magabiztos labdatartáshoz bármely játékhelyzetben

Az utóbbi évek Spanyolországában a földön tartott labdára és a labdabirtoklásra épülő játék térhódításának lehettünk tanúi. A spanyol válogatott és a Barcelona győzelmei után sokan akarnak „spanyolosan” játszani. De lehetséges-e bármely csapat számára ily módon játszani? Logikus, hogy nem érheti el mindenki Spanyolország és a Barcelona szintjét ebben a tekintetben, de bárki játszhat hasonló stílusban.

Tehát a labda földön tartása és a labdabirtoklás biztos győzelmet eredményez? Nem, a győzelem sosem biztos, viszont a földön tartott labdára és labdabirtoklásra épülő stratégia lehetővé teszi, hogy a játékosok az edzések során folyamatosan labdához érjenek, és következésképpen többet dolgozzanak az egyéni technikán. Ezzel az erős felütéssel kezdődik “A spanyol labdatartás alapelvei” című e-könyv, amely gyakorlatokat és javaslatokat gyűjt egybe azzal a céllal, hogy minél jobban felkészíthessük játékosainkat a labda fölényes birtoklására bármely játékhelyzetben.

Nincs olyan edző, aki a vereség vágyával érkezik a mérkőzésre, viszont a győzelem eléréséhez olyan tanulási folyamatra van szükség, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy ne hagyjanak ki alapvető lépéseket a fejlődésük során. Egy futballmeccs elsődleges célja, hogy sikeresen az ellenfél hálójába juttassuk a labdát anélkül, hogy az ellenfél ugyanezt tegye a mi kapunknál; erről az alapról indulva kell azon dolgoznunk, hogy srácainkat olyan egyéni technikai tudással ruházzuk fel, ami lehetővé teszi a megfelelő labdakezelést. Minél több időt tölt a játékos labdával a lábán, annál könnyebben tanulja meg helyesen kezelni a játékszert. Fedezd fel a 54 gyakorlat a spanyol futballiskolából!Interna - A spanyol labdatartás alapelvei

Ebben az e-könyvben olyan edzés-javaslatok szerepelnek, amelyek célja a csapatszintű labdatartás fejlesztése és a játék felépítése annak bármely fázisában. Eme tudás beépüléséhez időre van szükség, de amikor jól működik a gyakorlatban, és a csapatunk többet birtokolja a labdát az ellenfélnél, nagyobb valószínűséggel végződik a mérkőzés a mi győzelmünkkel.

Massimiliano Lucchini (az U14-es válogatott edzője,  AS Cittadella) és Andrea Pagan (az Altovicentino felnőtt csapatának edzője) előszava

 

A spanyol labdatartás alapelveit a következőkön keresztül sajátíthatod el:

 • 7 labdacica;
 • 6 rueda de pases;
 • 5 kisjáték;
 • 3 labdatartási gyakorlat;
 • 5 átmenet;
 • 3 vonal alapú labdatartás;
 • 4 támadás a védelem ellen;
 • 3 befejezés;
 • 7 támadásépítés;
 • 3 manőver a befejezéshez;
 • 6 technikai gyakorlat;
 • 3 gyakorlat rögzített helyzetekhez.

A “A spanyol labdatartás alapelvei” gyakorlatait a YouCoachApp tervező programjával alkottuk meg sorozat minden e-könyvét a YouCoachApp nyújtotta kreativitást kiaknázva hoztuk létre: a YouCoach webes alkalmazása leegyszerűsíti idényed technikai irányítását. További információért kattints ide!

 


Mi az e-könyv?
Az e-könyv egy védett, PDF-típusú fájl, amihez az" E-könyveim" menüpont alatt korlátlan ideig hozzáférhetsz.