Luciano Spalletti Napolija | YouCoach Ugrás a tartalomra

Luciano Spalletti Napolija

Cover - Luciano Spalletti Napolija
Luciano Spalletti Napolija

Valósághű és alapos írás, ami világosan bemutatja a mérkőzésen alkalmazott megoldásokat is

Nem találunk túl sok edzőt, aki világosan és pontosan szavakba tudja önteni saját filozófiájának miértjét: ezek az edzők azok, akik nem csak a rövid távú célokra koncentrálnak, lelki szemeik előtt egy nagyobb cél lebeg. Luciano Spalletti az edzők eme szűk köréhez tartozik, a 2022/23 idény Napoliját pedig saját képére formálta.

"A “Luciano Spalletti Napolija” című írás felderíti a nápolyiak játékának makro-és mikrováltozói nyújtotta mélységeket, és célul tűzi ki Spalletti futball-filozófiájának megragadását is, mintegy pillanatképet készítve azokról az elemekről, amik hozzájárultak a 2022/23-as idény olasz bajnokának egyedi és utánozhatatlan játékidentitásának kialakulásához. Jelen e-könyv egy elmélyült, részletes és figyelmes kutatás eredménye, amit nem csupán a taktikai analízis iránti szenvedély, de ama vágy is mozgatott, hogy megpróbálja átadni nekünk a Luciano Spalletti filozófiáját átható árnyalatokat és felhajtóerőt. Ezt erősíti a könyv részét képező 10 gyakorlat, ami segítséget nyújt az edzők számára az e-könyv által tárgyalt elvek gyakorlatba történő átültetéséhez.

"Ez a valósághű és mély munka rávilágít a mérkőzések alatti megoldásokra is, amik a tanulás, rendszerbe szervezés és alkalmazás hármasának gyümölcsei, táptalajukat pedig Luciano és stábja hosszú időn keresztül, gyakorlatban alakította ki."

Részlet a Maurizio Viscidi, a FIGC Olasz Ifjúsági Válogatott Csapatainak technikai koordinátora által írt előszóból.Immagine interna - Luciano Spalletti Napolija
Az e-könyv a következőket tartalmazza:
  • a Luciano Spalletti által a 2021/22-es és 2022/23 idények alatt megvalósított taktikai fejlődés elemzését;
  • a 2022/23-as idény során legtöbbet bevetett játékosok egyéni kvalitásainak körképét;
  • a csapatstatisztikák elemzését különböző taktikai mutatók alapján (SCA, vagyis Shot Creating Actions a futás közbeni cselezés és a védekező akciók során; GPI, vagyis GegenPressing Intensity)
  • részletes eszmefuttatást a csapatjáték kulcsfontosságú szervezési és taktikai tényezőiről mind védelmi fázisban (hogyan helyezkedik a csapat a labda helyzetéhez képest), mind támadó fázisban (hogyan épül fel és szerveződik a játék; melyek az egyes csapatrészek taktikai állandói és mely játékosok tűntek ki a taktikai képességük okán);
  • a technikai megoldások elemzését, amelyek meghatározták a 2022/23-as idény Napolijának “kodifikált játékelemeit”;
  • Stanislav Lobotka stratégia fontosságának részletes bemutatását a csapat játékában;
  • 10 praktikus gyakorlatot az e-könyvben tárgyalt játékelvek gyakorlati megvalósításához.

A “Luciano Spalletti Napolija” gyakorlatait a YouCoachApp tervező programjával alkottuk meg sorozat minden e-könyvét a YouCoachApp nyújtotta kreativitást kiaknázva hoztuk létre: a YouCoach webes alkalmazása leegyszerűsíti idényed technikai irányítását. További információért kattints ide!


Mi az e-könyv?
Az e-könyv egy védett, PDF-típusú fájl, amihez az" E-könyveim" menüpont alatt korlátlan ideig hozzáférhetsz.