Támadásépítés hátulról a spanyol futballban | YouCoach Ugrás a tartalomra

Támadásépítés hátulról a spanyol futballban

Carlos Bou Sospedra - Támadásépítés hátulról a spanyol futballban - cover
Támadásépítés hátulról a spanyol futballban

Jól játszani egyet jelent a körülményekhez történő alkalmazkodással

Jean Piaget szakaszelmélete szerint a hét-nyolc éves gyerekek az úgynevezett konkrét műveleti szakaszban járnak, vagyis használják a logikájukat, szintetikus módon közelítenek a problémákhoz, és képesek párhuzamosan ugyanazon inger több jellegzetességére is koncentrálni. Ebből következik, hogy képesek egyszerű geometriai alakzatok felismerésére: az iskolai tananyagban is épp ebben a korban érnek ehhez a témához, ezt használhatjuk ki a matematikai fejlődést a sportra alkalmazva. Olyan alakzatok használatával, mint a pont (ami a játékost jelzi), az egyenes, a háromszög vagy a négyzet megtaníthatjuk a tér és idő fogalmait a fiatal labdarúgóknak (ahogy a felnőtteknek is).
 
A modern futballban a rendelkezésre álló hely és idő egyre csökken, következésképp egyre inkább tudnunk kell kezelni őket, hogy előnyöket harcoljunk ki saját csapatunk számára, és előnyös helyzetek kidolgozásával biztosítsuk a játék folyamatosságát. Ahogy alakzatokon keresztül tanítjuk a gyerekeket az ellenfél védelmi struktúráira, arra is neveljük őket, hogyan változtassanak saját pozíciójukon és viselkedésükön a szabad terület elhelyezkedésének függvényében, valamint megérthetik, mi a legjobb mód a rivális csapat struktúráinak átjátszására. Ez a mű felfedi az ifjú és felnőtt játékosok előtt a spanyol futball hátulról történő támadásépítésének titkait, ehhez pedig épp az elöl maradó ellenfelek pozícióiból kirajzolódó geometriai alakzatokat használjuk hivatkozási alapként. A 30 gyakorlat egy tanítási folyamatként épül fel, ami a fiatalabb és a tapasztaltabb játékosoknak egyaránt biztosítja az eszközöket a különböző szituációk felismeréséhez, a legegyszerűbbektől progresszív módon haladva a komplexebbek felé, ahogy a játékosok lépnek előre a korosztályos csapatokban.

 

 Carlos Bou Sospedra - Támadásépítés hátulról a spanyol futballban - details
Az e-könyv tartalmaz:
 • egy hosszabb fejtegetést az edző játékra és taktikai kultúrára gyakorolt hatásáról
 • az egyéni taktika elmélyült vizsgálatát, külön kitérve az utánpótlás-alapképzésre
 • elméleti fejtegetést az ellenfél védelmi struktúráiról mind a 8, mind a 11 játékossal játszott futballban
 • a letámadó ellenfél átjátszásához szükséges eszközök és stratégiák elméleti elemzését
 • 30 gyakorlatot a letámadó ellenfél átjátszásához a következő kategóriákra osztva:
  • az egy emberes letámadás átjátszása
  • átjutás a vonal alapú letámadáson
  • átjutás a vonal alapú letámadáson 11 emberes futballban
  • átjutás a kétemberes letámadáson
  • átjutás a háromszög alakzatban történő letámadáson
  • átjutás négyszög és rombusz alapú letámadáson
  • mérkőzéseket, kisjátékokat és pozíciós játékokat a változatos játék gyakorlásához
 

A “Támadásépítés hátulról a spanyol futballban” gyakorlatait a YouCoachApp tervező programjával alkottuk meg sorozat minden e-könyvét a YouCoachApp nyújtotta kreativitást kiaknázva hoztuk létre: a YouCoach webes alkalmazása leegyszerűsíti idényed technikai irányítását. További információért kattints ide!


Mi az e-könyv?
Az e-könyv egy védett, PDF-típusú fájl, amihez az" E-könyveim" menüpont alatt korlátlan ideig hozzáférhetsz.