5 funkció, amit érdemes ismerned, ha a YouCoachAppal állítod össze az edzést | YouCoach Ugrás a tartalomra

5 funkció, amit érdemes ismerned, ha a YouCoachAppal állítod össze az edzést

5 funkció, amit érdemes ismerned, ha a YouCoachAppal állítod össze az edzést

 
Összegzés
Fedezzük fel, mely funkciók segítik, könnyítik meg és teszik sikeresebbé az edzések megtervezését a YouCoachApp segítségével

Fedezzük fel, mely funkciók segítik, könnyítik meg és teszik sikeresebbé az edzések megtervezését a YouCoachApp segítségével

Az előző cikkek rövid összefoglalása

A YouCoachApp egy olyan internetes applikáció, amelyet edzők részére fejlesztettünk ki a teljes szezon megtervezésére, valamint az elvégzett munka stábbal és a játékosokkal történő virtuális megosztására. Applikációnk ideális eszköz minden olyan edző számára, aki le akarja egyszerűsíteni munkaszervezési módszerét és szétszórt feljegyzéseit mindig kéznél lévő digitális naplóvá szeretné változtatni.

Előző cikkeink egyikében elmagyaráztuk azt a 4 egyszerű lépést, aminek követésével gyorsan és könnyen összeállíthatjuk edzéstervünket minden alkalomra.

 

Eddig minden világos, ugye?

Ma részletesen fogunk foglalkozni a tervezéssel, az applikáció lüktető szívével, minden, applikációnkat használó edző napi szinten alkalmazott munkafelületével, ami az edzések létrehozásáért és megtervezéséért felelős.

 

A YouCoachApp igazi mesterének tartod magad? Tedd próbára a tudásod! Csak most ismerkedsz vele? Semmi gond, de jól figyelj: ezek azok az apróságok (legalábbis egy részük), amelyek miatt jobban fogod értékelni az alkalmazást és egyre ügyesebben használod majd – ez nem csak reklámszlogen, hanem ígéret!

Íme, az 5 funkció, amit ismerned kell: edzéseid előkészítése sokkal könnyebb, szervezettebb és élvezetesebb lesz.

Mely gyakorlatok ajánlottak leginkább a mai, modern edzésekhez? Hogyan válasszam ki a megfelelőeket?”

Automatikus szűrő

Ha kétségek közt gyötrődsz és sötétben tapogatózol, a YouCoachApp a segítségedre siet.

Amint kiválasztottad az edzés dátumát, a YouCoachApp optimalizálja az adatbázisban található gyakorlatok közötti keresést az általad kitűzött célok alapján.

Ez azt jelenti, hogy a kártyás elrendezésű felület automatikusan frissül, első helyen azokat a gyakorlatokat ajánlva fel, amik a leginkább illenek az adott edzési ciklusban kitűzött célokhoz.

Ahogy az elsődleges találatokból álló adatbázisban haladsz előre, úgy távolodsz el az adott időszak céljaitól.

További információért klikkelj a szűrőknek fenntartott terület „i” ikonjára.

 
 

Ez érdekes javaslat. Használhatom a YouCoachAppon?”

Kedvenc gyakorlatok


Ha ezt a cikket olvasod, nagyon valószínű, hogy weboldalunk rendszeres látogatója vagy és biztosan megakadt már a szemed ajánlott gyakorlatainkon. Legyen hát! YouCoach előfizetéseddel kiválaszthatod naponta publikált gyakorlataink közül a neked leginkább tetszőket és az applikáción keresztül felhasználhatod őket saját edzéseid összeállítására is. Tényleg? Igen, mindezt nagyon egyszerűen és kényelmesen.

Csupán rá kell kattintanod a „Hozzáadás a kedvencekhez” opcióra bármely cikkben, az ábra mellett.

Ezután már csak meg kell nyitnod a YouCoachAppot, hogy”Új edzésszekció”-t hozz létre: kattints a „További szűrők” opcióra és válaszd ki a „Csak a kedvenceim megjelenítése” opciót.

Voilá, gyakorlataid már készen is állnak, hogy edzésed különböző szakaszaihoz adhasd őket! Vigyázat: ne felejts el a „Filterek alkalmazása” lehetőségre klikkelni. A YouCoachAppban csak ebben az esetben hagyod jóvá kiválasztott gyakorlataidat.

 
 

„Ez az edzéstipp tényleg érdekes: szánjunk rá több időt!”

A gyakorlatok időtartama

Mennyi egy gyakorlat optimális időtartama? Jó kérdés… Attól függ, sok itt a változó!

Ha túl rövid, megeshet, hogy hatástalan lesz. Ha túl hosszú, kisajátíthatja az edzésidőt.

Még szerencse, hogy a YouCoachApp segítségével annyiszor alakítható át az edzés hossza, ahányszor csak akarod, így újítva meg minden edzést az azt megelőzőhöz képest.

Miután egy kártyát egy bizonyos edzésfázisba mozgattál, klikkelj a játékosokat és egy „+”-t ábrázoló ikonra: a felugró panelen elég a kék golyót mozgatnod ahhoz, hogy növeld vagy csökkentsd a kiválasztott gyakorlatra szánt percek mennyiségét.

Észrevetted már ezt az egyszerű és nagyon hasznos funkciót?

„Szeretném két csoportra osztani a csapatot és párhuzamosan különböző gyakorlatokat végeztetni velük”

Több gyakorlat egyidejűsége

Ez a funkció testesíti meg leginkább azt az elképzelésünket, ami e szavak mögött rejlik: a YouCoachAppot arra terveztük, hogy az edzés minden mozzanatát kézben tarthasd.

A kezdeti tevékenységek alatt, az utánpótlás korosztálynál, de még inkább a nagycsapatoknál gyakran megesik, hogy a csapat munkacsoportokra oszlik, hogy a stáb tagjaival specifikus edzésmunkát végezzen. Vegyünk egy példát! Két különböző gyakorlat hasznos lehet a támadó és a védekező csapatrész párhuzamos fejlesztésére.

A YouCoachAppal nem csak két gyakorlatot illeszthetsz be egyszerre az edzés egyazon fázisába, de kiválaszthatod azokat is, amelyeket külön munkacsoportokkal párhuzamosan szeretnél végeztetni.

  • Húzd be az első gyakorlatot az adott fázisba, majd mozgasd mellé a másodikat is;
  • ezután klikkelj a játékosokat jelző ikonra a második gyakorlat oldalán;
  • jelöld ki a „Párhuzamosan az előző gyakorlattal” opciót.

Végezd el ugyanezt mindegyik gyakorlat esetén, amiket egy időben szeretnél végeztetni.

 
 

„A szituációs szakaszhoz osszuk fel a csapatot a következőképp:…”

A gyakorlatban részt vevő játékosok kiválasztása

Ha a párhuzamos gyakorlatok mellett döntünk, fel kell osztanunk a munkacsoportot. Ezért szenteltünk külön teret a gyakorlatokhoz rendelendő játékosok kiválasztásának: a lépések megegyeznek az előző opciónál leírtakkal. Az egyes gyakorlatokat végrehajtó játékosok kiválasztásához elég kijelölni őket a listán vagy visszavonni a kijelölést.

 
 

Magától értetődik: a különböző gyakorlatokhoz eltérő játékosok, célok, munkaeszközök és időtartamok tartoznak. Szerencsére a két csoportra vonatkozó statisztikák frissítése nem az edző dolga: erre való az alkalmazás, ami automatikusan frissíti a két gyakorlatban külön-külön érintett játékosokra vonatkozó paramétereket.

A YouCoachApp semmit sem bíz a véletlenre. Ebben már kicsit biztosabb vagy, igaz?