Hogyan kövessük a figyelemmel a teljesítményt: kövesd nyomon a training loadot és a csapatod aktuális formáját | YouCoach Ugrás a tartalomra

Hogyan kövessük a figyelemmel a teljesítményt: kövesd nyomon a training loadot és a csapatod aktuális formáját

Hogyan kövessük a figyelemmel a teljesítményt: kövesd nyomon a training loadot és a csapatod aktuális formáját

Hogyan kövessük a figyelemmel a teljesítményt: kövesd nyomon a training loadot és a csapatod aktuális formáját
Összegzés
A YouCoachApp megkönnyíti! Kövesd figyelemmel a csapatod aktuális formáját és az edzéseid intenzitását, hogy a maximumot hozhasd ki játékosaidból

Mennyire fáradtak a játékosok? Hogy ment az edzés, túl fárasztó volt? Mindenki kipihente az előző mérkőzés fáradalmait? Ez csak néhány olyan kérdés, amit minden edző vagy erőnléti edző feltesz magának minden edzés vagy mérkőzés után! De hogyan értékelhetjük a teljesítményt és az edzések intenzitását?

Láttuk, hogy az idény adatainak elemzése fontos, hogy ellenőrzés alatt tartsuk a csapaton belüli folyamatokat a bajnokság során, de még ennél is fontosabb a játékosok teljesítményének értékelése és nyomon követése az év során. Egy túlságosan kemény edzés egy fontos meccs után, vagy egy erőnléti edzés a bajnokság egy kritikus pillanatában túlzott kimerüléshez, sőt sérülésekhez is vezethet! Ennek elkerüléséhez vannak olyan paraméterek, amelyek kiértékelésével jobban megérthetjük, milyen mértékű az egy-egy edzésünk jelentette terhelés, valamint pontosabban meghatározhatjuk a csapatunk aktuális formáját. Applikációnknak köszönhetően mindezek az adatok összegyűjthetők és elemezhetők. A csapatunk teljesítményének ellenőrzés alatt tartása tényleg egyszerű a YouCoachAppal!

HOGYAN KÖVESSÜK NYOMON A TELJESÍTMÉNYT EGY FUTBALLCSAPAT ESETÉN?

Ahhoz, hogy egy futballcsapat teljesítményének precíz méréséhez létezik néhány nagyon egyszerűen összegyűjthető adattípus, amik segíthetnek az edzőknek vagy erőnléti edzőknek, hogy jobban felmérhessék csapatuk aktuális, általános formáját és az edzések jelentette terhelést. Íme, mit tehet egy edző vagy erőnléti edző a csapat teljesítményének elemzése érdekében:


A TELJESÍTMÉNY INTENZITÁSÁNAK KÖVETÉSE TRAINIG LOAD SEGÍTSÉGÉVEL

Gyűjtsd össze a Training Load adatait könnyű és gyakorlatias módon

Egy edzésalkalom különböző impulzusokat adhat a kért erőfeszítés intenzitása és a gyakoriság alapján, amivel a terhelésnek a játékost alávetjük. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan reagálnak játékosaink az edzésre és sikerül-e elérnünk a kívánt hatást, szükség van a az edzések jelentette terhelés vagy „Training Load” követésére. A YouCoachApp segítségével a Training Load mérése igazán könnyű, mivel megtehetjük a következőket:

 • Az edzések és mérkőzések Training Load-adatainak összegyűjtése
 • Az RPE-érték megadása. Az edző és a szakmai stáb is megteheti
 • Az egyéni és csapatszintű Training Load automatikus kiszámítása
 • A belső terhelés követése a Borg CR10 skála segítségével

 

Come monitorare il training load di una squadra di calcio

A Borg-skálának köszönhetően minden játékosunk edzésterhelését ellenőrzés alatt tarthatjuk

 

De hogyan gyűjtsük össze a szükséges adatokat közvetlenül az edzések és mérkőzések után? A YouCoach megalkotta a „Öltöző módot”, ami lehetővé teszi a kérdőív gyors kitöltését azonnal az adott esemény után, okostelefonon vagy tableten! Az edző saját eszközéről aktiválhatja ezt a módot, közvetlenül az öltözőbben hagyhatja a tabletet vagy a telefont, és azonnali információkat kaphat a játékosaitól.

Az „Öltöző módot” tehát felhasználhatod arra, hogy elkerüld a játékosok értékelései közti interferenciákat, miközben a TL-t beillesztheted közvetlenül a játékosok profiljába is.

 

Modalità spogliatoio YouCoach raccogliere i dati dei giocatoriModalità spogliatoio YouCoachApp

Gyűjts össze adatokat minden játékostól néhány perc alatt a YouCoachApp „Öltöző Mód”-jával

 

Egy széles körben használt és a Training Load méréséhez igen hasznos eszköz a Borg-skála (RPE – Rate of Perceived Exertion, vagyis az „Észlelt Fáradtság Szintje”). Ez az eszköz lehetővé teszi a játékos által észlelt fáradtság, kimerülés és erőfeszítés szintjének mérését, vagyis azt, hogy a szervezet mennyire ítélte fárasztónak az edzést.

A Session RPE az edzésterhelés kiszámításának módja: TRAINING LOAD (Au) = Edzésidő (perc) x RPE (Borg-skálán mért érték)

 

RPE youcoachapp

Minden játékos megadhatja saját RPE-jét közvetlenül a YouCoach mobilalkalmazását használvaA Training Loadon túl, a YouCoachAppnak köszönhetően a keret aktuális formáját is mérlegelhetjük az idény alatt. Ezt néhány specifikus paraméter megadásával tehetjük meg, amiket az edzők és erőnléti edzők támogatására alkottak meg.


A KERET AKTUÁLIS FORMÁJÁNAK KÖVETÉSE HOOPER SEGÍTSÉGÉVEL

Gyűjtsd össze a Hooper-adatokat néhány kattintással

Az érzékelt terhelésen túl fontos, hogy tudjuk, mennyire érzik magukat kipihentnek a játékosok. Alapvetően ezt a célt szolgálja a Hooper kérdőív.

A Hooper egy rövid kérdőív, amit a játékosoknak reggel, közvetlenül ébredés után kell kitöltenie, és 5 kérdésen alapul az alábbi témákról:

 • az alvás minősége;
 • általános fáradtság;
 • stressz-szint;
 • izomfájdalom;
 • hangulat – edzésre való alkalmasság.

A YouCoachAppal kiválaszthatod a Hooper-adatok begyűjtésének gyakoriságát, és eldöntheted, hogy eseményfüggően vagy a hét bizonyos napjain kéred-e a kitöltést.

 

Calendario di acquisizione Hooper YouCoachApp

A Hooper-adatok gyűjtési naptárával precízen követheted a csapatod aktuális formáját

 

Élvezheted a kérdőív praktikus és intuitív kitöltésének előnyeit, valamint valós időben elmentheted vagy frissítheted az adatokat! Az egész tényleg nagyon egyszerű, a játékosok pedig kitölthetik a Hooper-kérdőívet közvetlenül saját okostelefonjukról.

 

Raccolta dati Hooper con YouCoachAppHooper youcoachapp tlm

A Hooper-adatok valós időben kerülnek feltöltésre és frissítésre a YouCoachAppon

 

Miután megnéztük, hogyan mérhetjük a keret aktuális formáját, lássuk, hogyan mérlegelhetjük az edzésterhelést az előzetes összegyűjtött adatok alapján.


AZ EDZÉSTERHELÉS MÉRLEGELÉSE

Mérlegeld az edzésterhelést, valamint a csapat pszichológia és fizikai állapotát

Az edzésterhelés nyomon követése a felkészülés, az edzéstervezés és a sporttevékenység egyik fontos eleme. Pontosan meghatározott és standardizált folyamatokat igényel, amelyek nem befolyásolják az elemzési folyamatot: itt lép színre a YouCoachApp és a Training Load Monitoring, amik a következőket teszik lehetővé az edzők és felkészítők számára:

 • Valós idejű statisztikák összeállítását és megjelenítését adott időszakokra lebontva
 • A Hooper-grafikon megjelenítését, ami összegzi az adatokat, és jelzi a problémás és figyelmet követelő határértékeket
 • A probléma-indikátorok megtekintését, hogy azonosíthassák a kevésbé kipihent vagy jelentősen kimerült játékosokat
 • Az előző hét terhelése (akut) és az előző hetek terhelése (krónikus) közötti arány automatikus kiszámolását

 

Dashboard training load monitoring youcoachapp

A Training Load mérése időszakra, csapatra vagy adott játékosra bontható le

 

Alert stato di forma hooper YouCoachApp

A Hooper elemzése lehetővé teszi a fáradtabb játékosokkal kapcsolatos jelzések kiszűrését

 

Az erőnléti edző továbbá felhasználhatja a részletes statisztikákat a játékosok közötti közvetlen összehasonlításhoz a hét különböző napjait vizsgálva. A Training Load elosztása azonnali körképet ad az egész keret aktuális formájáról!

 

Riepilogo stato di forma della squadra

Minden játékos esetén részletes statisztikákkal dolgozhatunk a munkaterhelés vonatkozásában

 

Distribuzione Training Load su squadra YouCoachApp

Használd a TL elosztását, hogy egy szempillantás alatt felmérhesd egész csapatod aktuális formáját

 

Most, hogy a csapat teljesítménye ellenőrzésünk alá került, nem marad más hátra, mint hogy megértsük, hogyan mérlegelhetjük az egyes játékosok, valamint a teljes technikai terület fejlődését. Ez lesz következő cikkünk témája, amiben beszélni fogunk a scoutingról, hogy felmérhessük a legnagyobb tehetségeket!


 

A CSAPAT TELJESÍTMÉNYÉNEK KÖVETÉSE… A YOUCOACHAPPAL EGYSZERŰ!

 


YouCoachApp Logo applicazione allenatori calcio

Dispositivi YouCoachApp schermate web e mobile

A LEGJOBB WEBES ALKALMAZÁS LABDARÚGÓ EDZŐKNEK

A YouCoachApp-csal egyszerűen és gyorsan tudod kezelni az egész évadot. Speciális tartalmak előfizetőink számára. Használd ki az e-könyvekre és e-videókra vonatkozó árengedményeket.

Webalkalmazásként és mobilalkalmazásként is elérhető.

 

Szeretne YouCoach-ot ajánlani a klubjának?