Hogyan menedzseljük az edzéseket: készülj fel a pályára lépésre, és tartsd számon a résztvevőket | YouCoach Skip to main content

Hogyan menedzseljük az edzéseket: készülj fel a pályára lépésre, és tartsd számon a résztvevőket

Hogyan menedzseljük az edzéseket: készülj fel a pályára lépésre, és tartsd számon a résztvevőket

Hogyan menedzseljük az edzéseket: készülj fel a pályára lépésre, és tartsd számon a résztvevőket
Összegzés
A YouCoachApp megkönnyíti! Böngészd az edzésalkalmakat, amiket beterveztél, vezesd a jelenléti ívet és nézd át az idény során edzett célokat
Hogyan tudok a legjobb módon menedzselni egy futballedzést? Milyen lépéseket kell megvalósítanom, hogy kézben tartsam az edzéseket? Létezik hatékony módja annak, hogy mindent számon tartsak, ami edzés alatt történik?
Egy edzésalkalom levezetéséhez megfelelő futballtechnikai felkészültségre és minőségi, terepen szerzett edzői tapasztalatra van szükség. Sajnos annak, aki nemrég kezdett bele a futballedzői mesterségbe, gyakran nehézséget okoz a pálya minden történésének feljegyzése, a játékosok jelenléti ívének edzésenkénti vezetése, és főleg a kitűzött célok ellenőrzés alatt tartása az idény során.
 
Miután leírtuk, hogyan készíthetünk elő egy edzésalkalmat, valamint hogyan választhatjuk ki a gyakorlatokat, megválaszolunk egy olyan kérdést, ami gyakran felmerül a kezdő edzők esetében: hogyan menedzseljem a futballedzéseket?

HOGYAN MENEDZSELJÜK AZ EDZÉSEKET?

Az edzés menedzselése nem csupán az edzésalkalom során, a pályán végzett munkát foglalja magába. Nagyon fontos az is, hogy folyamatosan kézben tartsuk az idény teljes menetrendjét, így követve az edzeni kívánt célokat és a megjelenő játékosokat, vagyis a csapat fejlődését. Az edzések hideg fejjel történő átgondolása segít, hogy jobban megértsük az idény alakulását.
Nézzük, mit tegyünk edzés előtt, alatt és után, hogy a lehető legjobban végezzük a dolgunkat:

AZ ELVÉGZENDŐ MUNKA ELŐKÉSZÍTÉSE ÉS ÁTTEKINTÉSE

Nézd át és tökéletesítsd a betervezett edzésmunkát

Miután egy precízen meghatározott módszertan mentén létrehoztad és rendszerezted gyakorlataidat, a következő lépés a gyakorlat pályán történő előkészítése!

A YouCoachAppnak köszönhetően részletesen átnézheted az edzésalkalmakat, és lehetőséged van::

  • Újraolvasni az edzésalkalom programját, hogy ellenőrizd, minden gyakorlat benne van-e, amit a csapattal akarsz végeztetni
  • Fontos információkat feljegyezni az edzés előtt és után is
  • Megosztani az edzésalkalommal kapcsolatos észrevételeidet a stáboddal

 

Riepilogo allenamento con YouCoachAppAnnotazioni staff YouCoachApp

A YouCoachApp edzésalkalmankénti összefoglalójának köszönhetően mindent ellenőrzés alatt tarthatsz, és megoszthatod a munkát munkatársaiddal is

 

Most már készen állsz, hogy pályára lépj: miután meghatároztad céljaid és gyakorlataid, nincs más hátra, mint elkezdeni az edzést.


AZ EDZÉSPROGRAM KINYOMTATÁSA ÉS MEGOSZTÁSA

Nyomtasd ki és vidd magaddal a pályára az edzéseidet

A YouCoachAppnak köszönhetően magaddal viheted saját edzéseidet okostelefonon és papíron is!

Az edzés kinyomtatása révén újra átnézheted a kiválasztott gyakorlatokat, a szükséges edzésfelszerelést, valamint az időtartamra és edzeni kívánt célokra vonatkozó részleteket. A kinyomtatott anyag továbbá kiváló eszköze lehet az edzésalkalom munkatársaiddal és csapatod játékosaival történő megosztásának az edzés előtt.

Stampa allenamento con YouCoachApp

Az edzésterv papíron történő kinyomtatása vagy PDF-dokumentumként történő megosztása a játékosokkal és munkatársakkal nagyon hasznosnak bizonyul

 

Az edzésalkalom után milyen teendőink maradnak? Mindenképpen rögzítenünk kell a megjelent és hiányzó játékosokat, ez hasznunkra válhat több szempontból is.


A JELENLÉTI ÍV KITÖLTÉSE ÉS AZ ELVÉGZETT MUNKA RÖGZÍTÉSE

Rögzítsd az edzéseken történő részvételt, és mentsd el a jelenléti ívet

Egy edzés megfelelő levezetéséhez hozzátartozik az edzésalkalmak jelenléti ívének vezetése is. Az edzésalkalom meghatározott fázisaiban történő részvétel vagy az esetleges hiányzás felborítja az adott játékos fejlődésének menetét a csapatéhoz képest. A jó jelenléti ív alapvető fontosságú ahhoz, hogy ne felejtsünk soha semmit. A YouCoachApp segítségével nagyon könnyen nyomon követheted az edzéseken történő részvételt, de nem csak azt. A következőkre van lehetőséged:

  • A színkódokat használva precízen frissítheted a jelenléti íved
  • Megnézheted az összefoglaló oldalt vagy az egyes játékosok jelenléteit összegezve vagy periódusra lebontva
  • Automatikusan megoszthatod a testhőmérséklet- kimutatást a felelős kollégáddal

Presenze registro presenze allenamenti YouCoachAppLegenda presenze motivi assenza YouCoachApp

Végre egy világos és megosztható jelenléti ív, ami eloszlat minden kétséget!

 

Ne feledd, hogy a jelenléti ív exportálható PDF-formátumba, valamint a táblázat összefoglalja a játékosonkénti részvételek számát a kiválasztott periódusban. Sőt, okostelefonról még ennél is könnyebb felvinni az edzésen résztvevőket: nyisd meg a YouCoachAppot, válaszd ki az edzést, és néhány kattintással jelöld be a jelenléteket. Ennyire egyszerű!

 

Registrare le presenze YouCoachApp mobile

Elég néhány kattintás, hogy rögzítsd az edzés minden résztvevőjét

 

Az edzések megtervezése egy másik figyelembe veendő és nagyon fontos eleme az idényed menedzselésének. Ezt az aspektust ebben a rövid, de érdekes cikkben elemezzük.


 

AZ EDZÉSEK MENEDZSELÉSE… A YOUCOACHAPPAL EGYSZERŰ!

 


YouCoachApp Logo applicazione allenatori calcio

Dispositivi YouCoachApp schermate web e mobile

A LEGJOBB WEBES ALKALMAZÁS LABDARÚGÓ EDZŐKNEK

A YouCoachApp-csal egyszerűen és gyorsan tudod kezelni az egész évadot. Speciális tartalmak előfizetőink számára. Használd ki az e-könyvekre és e-videókra vonatkozó árengedményeket.

Webalkalmazásként és mobilalkalmazásként is elérhető.

 

Szeretne YouCoach-ot ajánlani a klubjának?