Kis területű játékok | YouCoach Ugrás a tartalomra

Kis területű játékok

Kis területű játékok
Buy now
$10.90

Az integrált edzés fő munkaeszköze

Fejleszthető-e egyszerre az erőnlét, a technika és a taktika? Erre ad konkrét választ a maga nemében egyedülálló gyakorlattípus, a „kisjáték” ami egyedi jellemzőinek köszönhetően egyesíti a futballista integrált felkészítésének minden paraméterét. Már számos tudományos munka bizonyította eme gyakorlattípus hatékonyságát: megfelelő előkészítés és végrehajtás mellett az SSG a kognitív és fizikai terhelés szintjén is 100%-ig meg tudja teremteni a valós meccsszituáció feltételeit. Ezen felül technikai-taktikai szempontból olyan játékhelyzetek sorát alakítjuk ki, amelyeknek köszönhetően a legáltalánosabb keretek között fejleszthetjük az egyéni technika és taktika koncepcióit.

A Small-sided Games („kisjátékok”) edzéseink alapvető és állandó összetevőjévé válhat, mivel egyesít két alapvető fontosságú elemet: a szórakozást és az intenzitást.

 Jelen kézikönyv 57 gyakorlat részletes és progresszív gyűjteménye, amelyeket elsődleges összetevőjüknek, a játéknak köszönhetően bármely kategóriában és bármilyen szinten játszó futballista esetén kiválóan alkalmazhatunk. A bemutatott gyakorlatok egyszerű és összefoglaló igényű játékhelyzeteket tartalmaznak, amik egyre összetettebb szabályok és helyzetek segítségével minden szempontból, így fizikailag, technikailag és taktikailag is megdolgoztatják a sportolókat.

Jelen munka 57 gyakorlata a következő témák között oszlik meg:

  • SSG egyenlő létszámban,
  • SSG emberhátrányban,
  • SSG létszámfölényben,
  • SSG zónákkal,
  • SSG joker játékosokkal.
A Small-sided Games (SSG) a hét bármely napján, bármilyen típusú edzésen bevethető; az edző kiválaszthatja a kontextusnak leginkább megfelelő gyakorlatot, így szórakoztatva a kisebbeket, valamint segítve az idősebbeket a fizikai terheléshez való alkalmazkodásban.

 


Mi az e-könyv?
Az e-könyv egy védett, PDF-típusú fájl, amihez az" E-könyveim" menüpont alatt korlátlan ideig hozzáférhetsz.


Buy now
$10.90