A serdülő, U-15 és U-14-es korosztály téli felkészítése | YouCoach Ugrás a tartalomra

A serdülő, U-15 és U-14-es korosztály téli felkészítése

A serdülő, U-15 és U-14-es korosztály téli felkészítése
A serdülő, U-15 és U-14-es korosztály téli felkészítése

Integrált edzésjavaslatok a csapat tavaszi szezonra történő felkészítéséhez

A téli pihenő mindig is egy kiemelten kezelendő időszak volt: a bajnokságok megállnak néhány hétre az ünnepek miatt, a betervezett edzésnapokat pedig teljesen inaktívan töltött napok követik.

Az idény eme időszakát „átmeneti” jelzővel is illethetjük, amelynek vége egybeesik a bajnoki mérkőzések folytatásával. Ebben a szakaszban az edzésmunkának a fizikai forma fenntartását és néhány technikai-taktikai fogalom átismétlését kell céloznia.

Ez a szünet fontos a kielégítő eredményeket felmutató csapatok számára, amik fenn akarják tartani, valamint megerősíteni az addig felépített pozitívumok, de a vártnál gyengébb eredményeket elérő alakulatok esetén is döntő jelentőségű, hiszen új és eltérő edzéselveket kell alkalmazniuk, amikre felépíthetik az idény második felét.

Ez az e-könyv 12 teljes, négyheti munkába szervezett edzést foglal magába, amelyek során egyenletesen, a rendelkezésre álló időt optimálisan beosztva, valamint gyakorlatokat és célokat váltogatva igyekszünk stimulálni az erőnléti értékeket.

E-könyvünket integrált edzésjavaslatokból építettük fel, miközben az adott edzésalkalom célját mindenkor összehangoltuk a technikai-taktikai célokkal: amennyiben metabolikus jellegű céljaink vannak, nagyobb terhelésű és időben hosszabb tartalmakkal dolgozunk; viszont ha erőnléti célunk az erő fejlesztése, labdás gyakorlataink nagyobb intenzitást követlenek meg rövidebb időtartam és kisebb számú játékos bevonása mellett.

Jelen munkával a YouCoach csapata olyan konkrét edzésprogramot kívánt létrehozni, amellyel hatékonyan stimulálhatjuk a kollektív és az egyéni teljesítményfejlesztés minden területét… és készen is állunk a tavaszi szezonra!A serdülő, U-15 és U-14-es korosztály téli felkészítése

Ebben az e-könyvben a következőket találod:

  • 4 heti edzésmunka, 12 teljes edzés
  • megelőző edzésmunka (mozgásérzékelés, core stability, ízületi mozgékonyság)
  • metabolikus és erőnléti célokra fókuszáló gyakorlatok
  • technikai-taktikai céllal végzett gyakorlatok

A „Téli felkészülések” sorozat minden e-könyvét a YouCoachApp nyújtotta kreativitást kiaknázva hoztuk létre: a YouCoach webes alkalmazása leegyszerűsíti idényed technikai irányítását. További információért kattints ide!


Mi az e-könyv?
Az e-könyv egy védett, PDF-típusú fájl, amihez az" E-könyveim" menüpont alatt korlátlan ideig hozzáférhetsz.