A Liverpool játékának taktikai elemzése | YouCoach Ugrás a tartalomra

A Liverpool játékának taktikai elemzése

A Liverpool játékának taktikai elemzése
Buy now
$14.90

“Nem azért dolgozom, hogy vezessem a világ legjobb csapatát, hanem azért, hogy legyőzhessem.” Jürgen Klopp

Az intenzitás, a szervezettség, a technika és a bátorság azok az összetevők, amik meghatározzák a Klopp edzette csapatok játékát, viszont a Liverpoollal elért szint már túlmegy ezek egyszerű alkalmazásán. A mindannyiunkat meggyőző teljesítmény élménye hatalmába keríti a pályán lévő főszereplőket, segít kihozni belőlük a legjobbat, de magával ragadja a lelátókon és a tévéképernyők előtt a meccset néző, jobban mondva csodáló közönséget, aki igazi és hamisítatlan sportlátványosság tanúja lehet. 

Az előadáson egy lépéssel túlhaladva részletes elemzés tárgyává tettük a Liverpool játékát felépítő fázisokat és a különböző szituációk kezelését, kimutatva azokat a taktikai és stratégiai vezérelveket, amik a hozzá tartozó játékfilozófiát meghatározzák. A mutatott teljesítményre alapozva részletesen megvizsgáltuk a két – támadó és védekező – fázist, elmélyült elemzésünkhöz több mint 80 játékhelyzet képét rendeltük hozzá, végül technikai-taktikai jellegű, előkészítő gyakorlatokat kínáltunk a német szakember futballelveinek gyakorlati megvalósításához.

 Az e-könyv tartalmazza:

  • az egyes játékosok technikai profilját,
  • a támadó fázis hat alegységre bontását: támadásépítés, támadásvezetés, támadásindítás, mélységi játék, helyzetkidolgozás és kontratámadás,
  • a védekező fázis öt alegységre osztását: Gegenpressing, pressing az ellenfél térfelén, pressing saját térfélen, a védelmi vonal viselkedése, kétemberes letámadás,
  • bevezető gyakorlatokat a játékstílushoz
Mindezek kulcsa az úgynevezett “Gegenpressing”, vagyis a modern futballra jellemző agresszív visszatámadás, amelynek Klopp Liverpoolja szervezett és globális igényű értelmezését adja.
 
Ennek a mélyreható tanulmánynak minden edző könyvtárában helye van, hiszen a feldolgozott témák és elemzett játékelvek további vizsgálódáshoz és gyakorlati alkalmazáshoz adnak kiindulási pontot, bármely korosztályról is legyen szó. A könyv elemeire bontja a vizsgált témákat, és célzott gyakorlatokon keresztül tárja őket az olvasó elé.

Mi az e-könyv?
Az e-könyv egy védett, PDF-típusú fájl, amihez az" E-könyveim" menüpont alatt korlátlan ideig hozzáférhetsz.


Buy now
$14.90